• Andreea Chelariu

Tehnologia, parte integranta a oricarui business

Updated: Jul 15, 2018

In urma cu 20 de ani incepeam sa lucrez la una din primele agentii web din Romania.


Era perioada de pionierat a internetului, in care rolul online-ului in viata noastra nu era clar definit.


Prezenta web a companiilor din Romania era extrem de rara. Nici chiar multinationalele nu aveau propriul site. Cel mult o pagina de prezentare intr-un portal de business, un fel de Pagini Aurii online, in care isi prezentau in cateva cuvinte compania si isi publicau datele de contact.


Descrierea de mai sus pare sa fie cumva din preistorie, tinand cont cat de multe lucruri s-au schimbat in decursul acestor 20 de ani.


Cu toate acestea in anul 2018 foarte multe companii inca nu inteleg rolul internetului in structura lor de business, tratand online-ul ca o parte izolata a afacerii lor.


Conceptul de omnichannel reprezinta un model de business ce integreaza in mod consistent toate canale de comunicare cu clientii, in vederea imbunatatirii experientei de consum. In retail permite integrarea unui concept unic de a ajunge la client prin intermediul magazinelor fizice, a prezentei virtuale atat pentru e-commerce cat si prin intermediul paginilor de contact si info clienti, serviciului de live chat, aplicatii mobile, prezenta activa in social media.


Un alt aspect deloc de neglijat este "incremenirea" anumitor retele brick&mortar in concepte valide in urma cu 20 de ani. E natural ca vanzarile scad si clientii isi pierd interesul, daca sunt in continuare tratati ca in anul 2000. Intre timp tehnologia e evoluat, caracteristicile generale ale clientilor target sunt diferite.

Va invit in continuare sa cititi doua articole interesante pe aceasta tema - unul despre implicarea Alibaba in viata magazinelor off-line, al doilea despre realitatea augmentata.


The future of Retail is Happening right now in China

How these retailers use Augmented Reality to Enhance the Customer Experience

Aprilie 2018, Bucuresti

office@360retail.ro

www.360retail.ro

104 views

© 2018 by 360 RETAIL CONSULTING